Det kræver nosser at nå sit mål…

Det kræver nosser at nå sit mål_make it_coaching_vejleVi vil alle sammen være lykkelige. Vi ser på andres succeser med misundelse. Nogle med positive forhåbninger om at opnå det samme og andre med ærgrelse og irritation. Det er øjnene der ser, selvværdet, modet og overskuddet der er med til at påvirke din oplevelse. Ja, og så det du har lært at tro om dig selv og dine evner.

Men hvem er det egentlig, det bare kører for? Nogle er måske født med succes, nogle er heldige, nogle er strategisk kløgtige og andre har ganske enkelt bare store nosser, mere tro og stærkere vilje end andre. Alle er dygtige til noget! Et eller andet. Hvordan det tager sig ud kan være meget forskelligt, og det er slet ikke sikkert, at du har opdaget, at du er god til noget, for det er ikke sikkert det er et skolefag, en sportsgren, noget musisk eller andet som kan opdages ved første øjekast.

En dygtig sygeplejerske skal være empatisk og have styr på detaljerne. Det er ikke to ting du isoleret set får karakter for, men derfor er det fantastiske egenskaber i den rigtige sammenhæng. Du er allerede fantastisk på din helt egen måde. Når blot du står frem med det du er og det du kan.

Problemet er, når du gemmer dig selv væk, fordi du tror på, at du ikke er god nok. Fordi du ikke kan finde et bevis på, at du er god nok. Men det er slet ikke det det handler om. Det handler om at få det meste ud af det liv du har. Du er allerede god nok, og du vil aldrig blive færdig med at udvikle dig og lære, at der er endnu mere i dig. Hele livet. Det handler om at grine, at lære, at turde, at gøre. Alt andet end at pakke dig selv væk.

Alle de piger, jeg har og har haft i coaching, vil noget bedre for sig selv. Hvad enten det er bedre karakterer, bedre eller flere veninder, bedre humør, så kommer de til mig af samme grund. Noget holder dem fra at tage kampen op her og nu. Frygten for den smerte der er, når man bliver afvist, når man spørger om hjælp, når man udtrykker sig selv uden at vide om andre synes man er cool osv. Succes og smerte går hånd i hånd. Du kan ikke komme fremad og udvikle dig, hvis du ikke kaster dig selv på dybt vand. Altså derud, hvor du er bange! Derud hvor andre kigger på dig med enten positiv misundelse eller irritation. Gør dig anonym, og du vil udgå at få respons på din adfærd. Det der følger med er, at du vil udgå at udvikle dig, du vil måske undgå at få den karriere, du drømmer om. Måske undgår du at møde manden i dit liv. Hvem ved?

Da jeg startede med at coache, skulle jeg bruge nogle frivillige, der ville coaches gratis, så jeg kunne øve mig. Min første klient var en kvinde på 40 med to børn. Single i ca. 9 år. Hun var smuk, sjov, målrettet, intelligent og hun kunne ikke få en kæreste. Mest fordi den rette aldrig var kommet til hende og havde banket på hendes dør. Ja, for med to børn, kommer man jo ikke sådan ud, så det kunne jo nærmest ikke lade sig gøre… Jeg spurgte hende, hvorfor hun ikke havde prøvet netdating, og han svarede prompte, at det ikke var noget for hende! ”Hun var ikke sådan en!”. Nummer 1. Hun havde sat lighedstegn mellem at være opsøgende og være desperat. Nummer 2. Hun synes at det ville koste hende den selvopfattelse hun havde, hvis hun skulle være opsøgende. Vi coachede på begge ting. Først ”det at være opsøgende”, og vi fik lavet et nyt lighedstegn, der hed ”at være målrettet”. Herefter coachede vi på –HVIS nu nogen syntes hun var desperat, hvor smertefuldt var det så i forhold til at leve resten af livet som single….

Hun fik gjort op med begge ting, og tre uger efter mødte hun en fantastisk fyr (Gad vide hvordan de har det i dag?). Hun henviste herefter en veninde til mig, og pludselig havde jeg en række singler, der skulle lære ”at have nosser” til at gå efter deres mål.

Man skal turde, hvis man vil noget mere. Når du stiller dig op og siger ”Se hvad jeg kan!”, så vil der være mange der siger ”Hvem tror du, du er?!”. Men du bliver set, og måske opdaget af den eller dem, der skal opdage dig.

Var jeg den bedste officer i min årgang? NEJ! Jeg fik ikke læst hele pensum, og jeg synes det var svært. Meget var på engelsk og jeg er slet ikke sproglig. Men alligevel fik jeg nogle fede opgaver, fordi jeg havde troen på mine idéer og modet til at banke på chefens dør og fremlægge dem. Var jeg den der vidste mest om træning og sundhed? NEJ! Alligevel fik jeg ansvaret for at undervise og træne alle overvægtige værnepligtige i efteråret 2006.

Er jeg den bedste coach? Sikkert ikke. Jeg kender flere der har taget 2 coach uddannelser, 1 psykoterapeutuddannelse, og måske en NLP, men som ikke kan få en forretning til at køre. De har sikkert nogle flere værktøjer end mig, men det er ikke sikkert de har modet til at sige: ”Vælg mig! Jeg kan hjælpe dig til et bedre liv!”. Viljen til at sige det igen og igen. Og nosserne til at acceptere at der måske vil være nogen på vejen, der siger ”Du er ikke psykolog, så pak dit lort og lad være med at tro du er noget.”.

Jeg ville selv hade at møde den påstand, men det skal det ikke stoppe mig i at leve fuldt ud.

Jeg VIL have et arbejde jeg brænder for. Jeg vil have økonomisk frihed. Lige nu gør det ondt, fordi jeg er midt i udfordringen. Lige nu har jeg lånt en masse penge, for at udleve min vision. Lige nu sparer jeg på alt. Min bil er mindre. Mit hjem er mindre. Jeg shopper mindre. Sidste år rejste jeg slet ikke (Jeg plejer at rejse 2- 3 gange pr. år, og jeg ELKSER det.). Men jeg vil ikke acceptere livet med et arbejdsliv, hvor jeg glæder mig til fredag eller til næste ferie.

Og min bøn til dig, er at du forholder dig til, hvordan dit liv skal være. Du behøver ikke at vælge den hårde vej. Slet ikke. Det er langt nemmere, hvis du kan være lykkelig der hvor du er. Jeg kender mange, der elsker livet lige som det er. Men hvis du ikke er der, vil jeg gerne hjælpe dig lidt på vej.

Stil dig selv spørgsmålene:

  1. Er jeg hvor jeg drømmer om at være lige nu?
  2. Hvad skal jeg investere for at komme derhen?
  3. På hvilken måde kan det komme til at gøre ondt?
  4. Er det vigtigst:
    1. at undgå at det kommer til at gøre ondt?
    2. at få det liv jeg drømmer om?
  5. Når jeg bliver 100 år gammel, hvad vil jeg så tænke om mig selv, hvis jeg valgte at undgå smerte?
  6. Når jeg bliver 100 år gammel, hvad vil jeg så tænke om mig selv, hvis jeg valgte at kæmpe for min drøm med alt hvad det indebar af op og nedture?

Og så skal du lave din commitment. Skriv dit svar på et stykke karton. Mal et billede af din vision. Fortæl en veninde om dine tanker, så hun kan støtte dig på din vej. Gør det du skal gøre, for at du husker din beslutning. Også når du møder modstand!

Og husk så at vær stolt af dig selv! For hver gang du møder ”Det var pinligt”, ”De andre synes jeg er kikset”, ”Det tør jeg ikke”, og du alligevel står fast, skal du rose dig selv helt vildt meget, for det er et skridt på vejen mod DIT liv. Det er en investering, som helt sikkert vil gøre dig mere fri og få dig til at vokse.

Da Bassim stillede op i X-factor første gang, var der mange der grinede og sagde, ”Han kan jo ikke synge.”. I dag griner ingen, når han vinder Dansk Melodi Grand Prix.

Stol på dig selv! Kæmp for dig selv! Invester i dig selv!

 

God fornøjelse med at fejle! Jeg vil elske at høre om dine udfordringer og sejre, så hold dig ikke tilbage med at smide mig en mail.

Kærlige tanker til dig! <3