Beslut dig for at være god nok…

Lær at føle dig god nokDet kan være enormt svært at føle sig god nok, hvis man tror på, at det er andre der bestemmer, hvornår man er det. Mange af os tror, at vi skal modtage en bestemt reaktion fra vores medmennesker, for at vi kan tillade os at føle, at vi er en succes. Det kan være, at vi deltager i en fest, og vi har sat os for, at vi er “gode nok”, når folk griner af vores vittigheder. Eller når der bliver stille, mens vi taler. Eller når vi får et kompliment for vores tøj, hår, talen eller hvad som helst.

Men ved vi overhovedet, hvad der foregår i vores medmennesker? Ved vi om de netop sidder med hele deres fokus på selv “at være gode nok”, og vi netop har stjålet den ene vittighed, som de gerne ville have fortalt. -så er det måske helt naturligt, at det ikke er latter, vi modtager, som respons på vores velfremførte lille indslag…. Du kan i det tilfælde have spildt din mulighed for at have en fantatisk aften, fordi din selvkritik har fået lov at fylde dit fokus. -og helt uden berettigelse.

 

Hvad er din succesformel? 

Har du overvejet, om du selv er herre over, hvornår du er tilfreds med dig selv… -eller overlader du det ansvar til dine omgivelser?

Stil eventuelt dig selv spørgsmålet: Er det fair at forlange, at dine omgivelser skal reagere på netop den måde, du har forudbestemt, for at du er tilfreds med dig selv?

Er det fair overfor dem? Er det fair overfor dig?