Afvisninger handler ikke om dig…

afvisninger får os til at føle, at vi ikke er gode nok

Frygten for at blive afvist kan være årsagen til at du holder dig selv tilbage fra de ting du i virkeligheden drømmer om. Måske tager du ikke kontakt til de mennesker du allerhelst ville være venner med, eller ham du gerne vil score, eller det kan være, at du ikke tør spørge om du må komme med til en fest. Du kan sikkert komme i tanker om situationer, hvor du ikke greb chancen, men ville ønske at du havde gjort det. Men hvorfor er det så frygtindgydende?

Afvisninger er nervepirrende, fordi du tror de handler om dig, men det gør de slet ikke… Lad mig fortælle dig en historie, som jeg elsker at dele, og jeg er sikker på, at du vil forstå min pointe. Jeg kalder den min vinhistorie.

Min vinhistorie

“En tjener på en restaurant ville skænke en særlig vin til sine gæster. Det var en helt særlig meget gammel og helt ekstremt dyr vin, som han ville forære dem helt gratis, så han så meget frem til at opleve dem blive glade.

Tjeneren gik hen til bordet, fortalte stolt om vinen og spurgte herefter gæsterne, om de kunne tænke sig en glas. Første gæst svarede nej tak. Næste gæst takkede også nej. Tredje gæst sagde “NEJ!”, som var han fornærmet. Fjerde gæst sagde pænt nej tak, og den femte sagde “tjooooo. Lad mig da bare prøve det” som om det ikke var noget særligt. Tjeneren blevet meget ked af det. Han følte ikke, at det han kunne tilbyde var værdifuldt. Han følte sig ikke længere stolt af sin vin, og havde mest lyst til at gemme den væk og aldrig tilbyde den igen.

Hvad tjeneren ikke vidste var, at første gæst skulle køre hjem, så han ville slet ikke have alkohol. Anden gæst var en kvinde, og hun havde lige fundet ud af, at hun var gravid, så hun ville heller ikke have noget alkohol. Tredje gæst var en tidligere alkoholiker, så han havde fået et ret markant hadeforhold til alkohol. Fjerde gæst havde bestilt fisk til forret og hovedret, og havde bare lyst til hvidvin, og den femte gæst anede ikke den første ting om vin og foretrak øl, men for at være høflig tog han tøvende mod et halvt glas.”

Fangede du pointen? Vinen var akkurat ligeså værdifuld før den blev tilbudt til gæsterne som efter, men tjeneren tillod sig selv at tro, at vinen ikke var god nok, fordi der ikke var nogen der kunne værdsætte denne.

 

Det du tilbyder andre

Når du tilbyder nogen dit selskab til andre, så vil de forholde sig til hvorvidt det du tilbyder matcher deres behov. Hvis du er meget omsorgsfuld, og de er omgivet af omsorgsfulde mennersker i deres familie, så vil de ikke have behov for mere af det. Så søger de måske vildskab eller spontanitet, og det kan være, at det ikke er det du gør bedst. Men det betyder jo ikke, at omsorgsfuld er en ringe kvalitet. Det betyder blot, at du skal have modet til at finde lige præcis de mennesker, der ønsker sig mere af det i sit liv.

 

Der findes ikke et perfekt udseende!

Det samme gælder mht udseende, så vil der være nogen der tiltrækkes af dig og nogen der ikke gør. Der FINDES ikke perfekt. Det handler om modpartens historie om, hvad de har lært, der er lækkert. Jeg mødte engang en ung fyr i min coaching. Han var blevet mobbet rigtig meget, da han var barn fordi han var meget tyk, og det var klassen flotte piger, der var værst. Nu var han i starten af tyverne, og han var blevet en flot ung mand, og nu oplevede han ind i mellem henvendelser fra piger i byen, men på grund af hans fortid, kunne han ikke fordrage pæne piger. Jo smukkere de var, jo mere følte han sig frastødt ved dem… På den måde ville det være umuligt for en pige, at blive “god nok” til ham, hvis hun troede hun blev afvist fordi hun ikke var pæn nok…

 

Hvad skal du så gøre?

Vær dig selv! Så tiltrækker du de mennesker, der elsker lige netop dig, præcis som du er!

 


 

NB: Linket er affiliate.

Jeg anbefaler kun produkter, som jeg kan stå 100% inde for.